Екіпаж судна "Норд" збирався проїхати до Криму на російських дипломатичних авто з боку материка

275
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Раніше вони пробували виїхати через Гоптівку.
Екіпаж судна «Норд» вночі 9 квітня прибув на автомобілях дипломатичного корпусу Російської Федерації на КПВВ «Чонгар» на адміністративній межі з Кримом. Українські прикордонники не пропустили моряків на окупований півострів, оскільки у них не було паспортів громадян України.
Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає Громадське радіо .
«Це сталося сьогодні вночі, десь біля першої години, ці самі мікроавтобуси на дипломатичних російських номерах, які намагалися проїхати на КПВВ «Гоптівка» з нашими громадянами – екіпажем судна «Норд», з’явилися в районі КПВВ «Чонгар». Але прикордонники, поспілкувавшись з водіями і зрозумівши, що екіпаж не має необхідних документів для перетину адмінмежі, попередили, що шансів перетнути адмінмежу у них немає», — розповів Слободян.
Він додав, що після цього попередження члени екіпажу не стали заїжджати на територію КПВВ, а повернулися на материкову Україну. За даними ДПСУ, моряки зупинилися в готелі в одному із міст біля адмінмежі з Кримом. «Вони намагалися проїхати через КПВВ, думали, якщо ми їх не пропустили на «Гоптівці», то підемо на якісь домовленості зі своєю совістю і зможемо це зробити на КПВВ «Чонгар».

Continue reading...