Президент Латвії затвердив реформу щодо переходу шкіл нацменшин на державну мову

275
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

02.04.18 09:52 — Президент Латвії затвердив реформу щодо переходу шкіл нацменшин на державну мову Президент Латвії Раймонд Вейоніс 2 квітня проголосив поправки до законів про освіту і про загальну освіту, що передбачають поступовий… Перегляд новини.
Як інформує Цензор. НЕТ, про це повідомляє Delfi.
Навчання в середній школі державною мовою забезпечить рівні можливості всім молодим людям отримати якісну освіту, що і є метою держави, йдеться в повідомленні прес-служби президента Латвії.
«У дітей, як і раніше, буде можливість вивчати предмети, пов’язані з національними меншинами, їхньою ідентичністю і культурою, підтримувати своє коріння та багатогранно розвивати свою особистість», — додав Вейоніс.
Підготовлений Міністерством освіти і науки Латвії проект поправок, який передбачає проведення реформи в навчальних закладах нацменшин у 2021/2022 навчальному році, встановив, що дошкільне навчання є білінгвальним. У початковій школі (1-6-ті класи) навчання здійснюється за трьома моделями (при цьому 50% предметів викладається латиською мовою), на завершальному етапі основної освіти (7-9-ті класи) 80% навчального процесу забезпечується державною мовою.

Continue reading...