"Укрнафта" проти "Нафтогазу": Коломойський програв справу у Лондоні

322
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Лондонський міжнародний арбітражний суд постановив рішення за позовом міноритарних акціонерів «Укрнафти» проти «Нафтогазу»
Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».
Арбітри дійшли висновку, що ключові положення Акціонерної угоди між «Нафтогазом» та компаніями Ігоря Коломойського щодо корпоративного управління «Укрнафти» є такими, що не підлягають виконанню, оскільки суперечать імперативним нормам корпоративного законодавства України.
Зокрема, не підлягає виконанню частина статті 9 Акціонерної угоди, яка, серед іншого, передбачає, що 6 членів наглядової ради «Укрнафти» обираються з числа кандидатів, запропонованих «Нафтогазом», а голова правління «Укрнафти» та інші 5 членів Наглядової ради «Укрнафти» — з числа кандидатів, запропонованих компаніями Коломойського, які є міноритарними акціонерами «Укрнафти».
Стаття 9 також передбачає, що персональний склад правління «Укрнафти» має затверджуватися наглядовою радою «Укрнафти» за пропозицією голови правління.
При цьому трибунал постановив, що в цілому Акціонерна угода є дійсною, хоча ключові її положення щодо корпоративного управління «Укрнафти» є такими, що не підлягають виконанню.

Continue reading...