Росіяни відмовилися обговорювати звільнення українців у російських в'язницях і росіян в українських, — Ірина Геращенко про переговори у Мінську

342
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Як передає Цензор. НЕТ, про це вона написала у Фейсбуці. Геращенко зазначила: «Безпека, припинення вогню, деескалація, звільнення заручників і політв‘язнів — ключові теми нинішнього Мінська.…
Як передає Цензор. НЕТ, про це вона написала у Фейсбуці.
Геращенко зазначила: «Безпека, припинення вогню, деескалація, звільнення заручників і політв‘язнів — ключові теми нинішнього Мінська.
Українська сторона і на ТКГ, і в безпековій та гуманітарній групах засудила ескалацію насильства, вбивство 15-річної Дарини Казeмірової та 12-річного Дмитра Мацуя і запропонувала прийняти спільну заяву ТКГ, в якій засудити вбивство українських дітей, висловити співчуття жертвам збитого Боїнгу МН17, засудити причетність РФ до цієї трагедії (визнану і зафіксовану міжнародною слідчою групою), негайно розблокувати звільнення політв‘язнів Кремля і допустити нарешті МКЧХ до тюрем на окупованих територіях та в РФ.
Представники РФ і в ТКГ, і в робочих групах категорично відмовилась від прийняття такої заяви, тим самим, фактично, визнавши причетність до трагедії Боїнга й до підтримки бойовиків, до блокування процесу звільнення заручників і допуску міжнародних гуманітарних місій до тюрем.
Також українська сторона засуджує зростаючі факти агресії проти спостерігачів місіі СММ ОБСЄ, яких бойовики знову обстрілювали в останні тижні і блокували їхню роботу.
Українські представники в ТКГ, дипломатичною мовою, заявили демарш у зв‘язку з деструктивною позицією росіян і контрольованих ними бойовиків.

Continue reading...