Медведчук: День Конституції — привід задуматися про майбутнє країни

325
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Підпишіться на 112.ua у вашому Telegram та Facebook. Оперативно та лаконічно про найважливіше
Фото из открытых источников
Україна потребує конструктивних перетвореннях. Нам потрібна конституційна реформа, нам потрібна оновлена Конституція, яка відповідатиме глобальним викликам сучасності. Таку думку у своєму блозі висловив лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук, повідомляє прес-служба руху.
«Україна відзначає 22-гу річницю ухвалення Конституції. Відзначає формально — під пафосні заяви та декларативні обіцянки державних мужів захищати конституційні права громадян, відстоювати демократичні стандарти і «цивілізаційний вибір» українського народу (до речі, той самий вибір, що влада зробила, навіть не поцікавившись думкою своїх громадян)», — пише політик.
Він зазначає, що за чотири з гаком роки «демократичних перетворень» стало очевидно, що єврореформатори панічно бояться референдумів і взагалі народовладдя як такого. Медведчук підкреслює, що в євроінтегрувальній Україні грубе зневажання норм Основного Закону вже буденне явище. «Ми бачимо, як команда єврореформаторів хибно трактує Конституцію України у своїх інтересах, як інтерпретує її статті згідно з політичною доцільністю: ухвалення закону «Про освіту» з дискримінаційною «мовною» статтею, законів «Про національної безпеки України» і «Про створення Вищого антикорупційного суду» — яскраве тому підтвердження», — вважає він.
«Внаслідок геополітичних ігор і загравань Києва із західними спонсорами наша країна втратила свою незалежність. Стаття 1 Основного Закону, в якій йдеться про те, що «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава», сьогодні не більше ніж декларація (як і більшість норм Конституції).

Continue reading...