Сенцову, що голодує в російській в'язниці, щодня вводять глюкозу, — сестра

322
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сестра Сенцова переконана, що на 20-й день голодування стан його здоров’я дуже поганий
Олег Сенцов, архівне фото Фото з відкритих джерел
Сестра незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова переконана, що на 20-й день голодування стан його здоров’я дуже поганий. За її інформацією, зараз політв’язню кожен день колють глюкозу. Про це Наталя Каплан повідомила кореспонденту телеканалу » 112 Україна » під час сьогоднішньої акції на підтримку Сенцова в центрі Києва.
«Сьогодні 20-й день голодування Олега і, звичайно, це все на тлі чотирьох років таборів, проблем зі здоров’ям, які тягнуться з дитинства. Я не думаю, що у нього прямо все ідеально зараз – я впевнена, що у нього все дуже погано», — зазначила вона.
При цьому сестра Сенцова уточнила, що зараз йому колють глюкозу по літру на день.
За її словами, переконувати брата відмовитися від голодування, яке він почав, щоб домогтися від російської влади звільнення українських політв’язнів, марно.
«Олег назвав цифру – 64 політв’язні, але насправді їх набагато більше, і Олег вимагає звільнення всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії і в окупованому Криму», — підкреслила Каплан.
Більш детальну інформацію про стан здоров’я брата жінка чекає після зустрічі Сенцова з адвокатами, яка запланована на понеділок, 4 червня.

Continue reading...