Завдання молодої інтелігенції — бути активними, — найцікавіші цитати Левка Лук’яненка

322
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сьогодні 7 липня на 90-му році життя помер український дисидент громадський діяч Левко Лук’яненко який 27 років провів у радянських концтаборах через свою боротьбу за незалежність України
Сайт «24» зібрав підбірку найцікавіших і найактуальніших його цитат:
– Той, хто каже, що незалежність впала нам з неба, не знає, що ми діставали по 10 років тюрми і заслання.
– Корені сучасних проблем лежать у минулому.
– Російська Федерація – зменшена імперія зла – увійшла в суперечність із технічними, гуманітарними й моральними реаліями 21 століття й має бути демонтована. Задля реальної свободи України, задля національної свободи Ічкерії, Татарстану, Башкортостану та інших народів, що перебувають у московському колоніальному ярмі, – почніть мобілізацію (на добровільній основі) людей різних національностей, передусім громадян колишнього СРСР та країн так званої народної демократії, до української армії! Закличте уряди й народи, що дорожать національною свободою, до спільної боротьби проти імперії зла за звільнення московських колоній і вільного їх розвиток.
– Російська Імперія втратила основні критерії і принципи, на яких її будували, вона себе вичерпала.
– Всі імперії рано чи пізно розвалюються. Така доля, тим більше, не може оминути Росію. З давніх давен ця держава формувалася войовничим народом, об’єднаним не на традиційній для Європи племінній основі, як, наприклад, українці, а на такій собі мисливській ідеї.

Continue reading...