Рада ухвалила закони щодо "розмитнення" автомобілів на єврономерах

120
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Депутати підтримали зниження акцизного податку на ввізні в Україну автомобілі і посилили контроль над переміщенням авто на єврономерах
Верховна Рада ухвалила закони про зниження акцизного податку на ввізні в Україну автомобілі, а також посилила контроль над переміщенням і використанням авто на єврономер, вимоги за якими висували власники «евроблях».
Так, депутати підтримали законопроект №8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів». Документом пропонується встановити базові ставки акцизного податку для нового автомобіля з бензиновим двигуном об’ємом 1000 куб. см в розмірі 50 євро за одиницю і для дизеля – 75 євро.
Визначення акцизного податку для кожного легкового автомобіля здійснюватиметься шляхом застосування до базових ставок акцизного податку коефіцієнтів. Один коефіцієнт визначатиметься діленням об’єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння автомобіля в куб. см на 1000 куб. см. Коефіцієнт віку – кількість повних календарних років з року, наступного за роком виробництва автомобілів, до року визначення ставки податку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Не принижуйте депутатів, і ми вас захистимо: Гройсман звернувся до власників «евроблях»
Також був прийнятий законопроект №8488 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Continue reading...