Верховний суд відмовив НАБУ в розгляді скарги на догану Холодницькому

300
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду вирішив відмовити у відкритті провадження у справі за позовом Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) про визнання протиправним та скасування рішення щодо догани керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Верховний суд зазначив, що НАБУ може з дозволу комісії прокурорів оскаржити рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів тільки у Вищій раді правосуддя.
Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду вирішив відмовити у відкритті провадження у справі за позовом Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) про визнання протиправним та скасування рішення щодо догани керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.
Як повідомляється на сторінці Верховного суду у Facebook, у судовому порядку підлягають оскарженню ті рішення КДКП, які прийнято за результатами дисциплінарного провадження, і право на таке оскарження має лише прокурор як суб’єкт цього дисциплінарного провадження, діяльність якого оскаржується.
Читайте також Холодницький позичив своєму заступнику понад півмільйона гривень
«Особи, за дисциплінарною скаргою яких КДКП приймає рішення у визначеному Законом України від 14 жовтня 2014 року № 1697-VII «Про прокуратуру» (далі – закон № 1697-VII) порядку, не є суб’єктами дисциплінарного провадження і не наділені правом на оскарження в судовому порядку рішень КДКП як за результатами дисциплінарного провадження, так і за наслідками вирішення питання про його відкриття», — йдеться у повідомленні.

Continue reading...