Драконівське жало. Рубль обвалився на санкціях США

308
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вашингтон підготував новий пакет санкцій у два етапи у зв язку зі справою про отруєння Скрипалів.
Вашингтон підготував новий пакет санкцій у два етапи у зв’язку зі справою про отруєння Скрипалів.
Держдеп США анонсував санкції проти Росії у зв’язку зі справою про отруєння в Британії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки Юлії.
Введення нових санкцій пройде у два етапи. Перший пакет заходів, як очікується, набуде чинності 22 серпня, але рубль уже відреагував на ці новини обвалом до дворічного мінімуму.
Санкції передбачають заборону на експорт у Росію товарів подвійного призначення, які можуть бути пов’язані з національною безпекою.
Якщо Росія не виконає умов Вашингтона, то буде знижений рівень дипломатичних відносин, обмеження експорту та імпорту буде більш жорстким, а Аерофлоту заборонять літати в США.
Російська влада, яка заперечує причетність до інциденту в Солсбері, назвала нові американські заходи драконівськими і незаконними. Корреспондент.net розповідає подробиці.
Ультиматум Росії
На підставі закону Про контроль хімічної і біологічної зброї та запобігання війні США встановили, що Росія застосувала хімічну або біологічну зброю в порушення норм міжнародного права.
Білий дім не хотів діяти, тому що закон від 1991 року дуже серйозний і не дає виконавчій владі можливості ухилитися від його виконання, зазначає The Wall Street Journal .
Загалом санкції багато в чому будуть дублювати вже існуючі обмеження: наприклад, на продаж у Росію зброї. Але будуть і серйозні нововведення: наприклад, повна заборона на експорт у РФ електронних пристроїв і комплектуючих подвійного призначення, пише Коммерсантъ.
Перший пакет американських санкцій пошириться на поставки в Росію декількох електронних пристроїв і їх частин.
Також обмежувальні заходи стосуватимуться випробувального і калібрувального обладнання — і в цілому компонентів систем, розроблених для використання в авіації як бортової електроніки, передає NBC News .
За даними The New York Times, це газові турбіни, різне випробувальне і електронне устаткування, яке застосовується в промисловості.
The Washington Post зазначає, що може змінитися підхід до постачання. Раніше отримати дозвіл на експорт у Росію було важко, але можливо, а тепер під забороною, швидше за все, виявиться продаж майже будь-якої технологічної продукції.
При цьому Росії висунули ультиматум: якщо вона не надасть Вашингтону переконливих гарантій незастосування хімічної і біологічної зброї, то підуть нові санкції.

Continue reading...