ГПУ отримала доступ до телефонів декількох журналістів — нардеп

326
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Зазначається, що главред «Схем» Седлецька — не єдиний журналіст, по якому прокуратура отримала дозвіл суду на розкриття трафіка.
Генеральна прокуратура отримала дозвіл суду на розкриття мобільного трафіку декількох журналістів у рамках розслідування кримінального провадження стосовно директора НАБУ Артема Ситника. Про це повідомила народний депутат Ольга Червакова у Facebook після зустрічі із генпрокурором Юрієм Луценком у середу, 5 вересня.
“Наталія Седлецька — не єдиний журналіст, по якому прокуратура отримала дозвіл суду на розкриття трафіка. Такий самий дозвіл отримано на телефонний трафік Христини Бердинських. Слідство вважає, що на зустрічі з Ситником могли бути і інші журналісти, але їхні особи не встановлені”, — написала Червакова
Водночас вона зазначила, що генрокурор вважає надмірним втручанням в професійне і приватне життя отримання інформації про весь трафік за 17 місяців, тому ним було ініційовано лист до оператора зв’язку Київстар про звуження обсягу інформації, знятої з телефона журналістки, а саме — прокуратура відмовилася від інформації про зміст смс-повідомлень і номери телефонів, з якими були контакти у Седлецької.

Continue reading...