Переконаний, що наступна YES пройде в Ялті, в нашому рідному Криму – Порошенко

224
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Президент України Петро Порошенко відкрив першу сесію Ялтинської європейської стратегії (YES), яка в ці дні проходить в Києві.
Президент України Петро Порошенко відкрив першу сесію Ялтинської європейської стратегії (YES), яка в ці дні проходить в Києві.
15-а Ялтинська європейська стратегія (YES), приурочена темі Майбутнього покоління всього, почалася з виступу президента України Петра Порошенка.
– В першу чергу, хочу подякувати всім тим, хто протягом останніх років відвідує Ялтинську європейську стратегію і підтримує Україну. Я твердо переконаний, що в наступному році YES пройде в Ялті, в нашому рідному Криму.
Відносини між Києвом і Вашингтоном ніколи не були настільки сильними, як зараз. Але сьогодні на зустрічі мені б хотілося вшанувати пам’ять сенатора Джона МакКейна. Він робив все можливе, щоб посилити Північно-Атлантичне об’єднання. Нещодавно я взяв участь в процедурі прощання з лейтенантом і це була незабутня подія, прощання з видатним людиною. Земля йому пухом.
Наш діалог з НАТО вже давно вийшов за межі партнерської співпраці і необхідно це розуміти. Багато що змінилося за рік з минулої Ялтинської конференції. У 2017 році була дуже гостра дискусія. У 2017-му році стояло питання про створення Антикорупційного суду. І зараз ми стоїмо на порозі його створення.
Можу сказати, що ми впевнено обіграли Росію. Днями очікується видача 10-мільйонного українського біометричного паспорта. Це відповідь тим, хто не вірив у отримання безвіз. Це ми, українці, розбиваємо бар’єри, які були побудовані перед нами і нашими європейськими партнерами. Ініціатива зафіксувати співдружність з НАТО в Конституції – це ще один крок до того, щоб попрощатися з тими, хто надає військову агресію на нашу країну. І сказати їм – До свидания, наш ласковый мишка, возвращайся в свой сказочный лес.
У них церква – так звана скрепа авторитарного режиму, і це ще одна причина, чому нам не по дорозі з Росією.

Continue reading...