Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про адвокатуру та адвокатську діяльність

289
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Верховна Рада розгляне законопроект про адвокатуру та адвокатську діяльність
Униан
Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект № 9055 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.
Зазначено, що законопроект підготовлено у тісній взаємодії з експертами Ради Європи, а також був затверджений Радою з питань судової реформи, що підтверджує відповідність положень документа стандартам Ради Європи.
«Метою законопроекту є приведення засад діяльності адвокатури у відповідність до кращих міжнародних стандартів, сприяння формуванню єдиної правничої професії та практичній реалізації в Україні принципу верховенства права, забезпечення ефективного захисту адвокатурою прав і свобод громадян», — йдеться у повідомленні.
«Законопроект спрямований на зміцнення професійних прав та гарантій діяльності адвокатів, забезпечення високих етичних стандартів та якості правничої допомоги, доступ до адвокатської професії без безпідставного обмеження та корупційних ризиків, розвиток та функціонування адвокатського самоврядування на принципах саморегулювання та децентралізації в межах єдиної Національної асоціації адвокатів України» – зазначають в АП.

Continue reading...