Порошенко отримав листа від Вселенського патріарха Варфоломія

252
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Україні від сьогодні працюватимуть два представника Вселенського патріархату для надання автокефалії Українській церкві
Президент України Петро Порошенко на тлі процесу набуття Українською православною церквою автокефалії отримав від Вселенського патріарха Варфоломія листа. Його вручили голові держави константинопольські екзархи архієпископ Даниїл Памфільський і єпископ Іларіон Едмонтонський, які сьогодні прибули до Києва.
У листі вказується, що Іларіон і Даниїл направлені до Києва в якості екзархів Вселенського патріархату в Україні, які вестимуть переговори з представниками всіх церков щодо автокефалії УПЦ.
«З особливою радістю і духовним піднесенням ми хотіли б проінформувати вас, що в рамках вже розпочатого процесу надання довгоочікуваного і глибокого бажання статусу автокефалії христолюбивому українського народу святий і священний синод на останньому засіданні одноголосно ухвалив рішення призначити його високопреосвященство архієпископа Даниїла Памфільського з США і його преосвященство єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади екзархами Вселенського патріархату в Україні», – йдеться в листі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Посланці Варфоломія в Києві: Початок автокефалії для Української церкви вже покладений
Також Варфоломій відзначає, що це рішення сприятиме процесам надання автокефалії Українській церкві.

Continue reading...