Щоб уникнути другого суду, Манафорт співпрацюватиме зі слідством

301
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Юристи Пола Манафорта звернулись до американських прокурорів з пропозицією угоди. Манафорт розглядає можливість визнати свою провину, щоб уникнути другого судового процесу, який має початись в Вашингтоні цього місяця
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела.
Мінулого місяця суд штату Вірджинія виніс вирок колишньому керівникові виборчої кампанії Дональда Трампа за банківське та податкове шахрайство.
В Вашингтоні його звинувачують в фінансових злочинах, включаючи відмивання коштів та діяльність в якості агента України без реєстрації а також у перешкоджанні правосуддю.
Переговори стосовно можливого визнання провини стосувались того, яку саме провину визнає Манафорт і який строк ув’язнення рекомедуватимуть прокурори з команди Роберта Мюллера, повідомляє видання з посиланням на поінформоварі джерела.
69-річному Манафорту вже загрожує 10 років ув’язнення, згідно до дорадчого вироку за справою у Вірджинії.
Перший суд над Манафортом стосувався мільйонів доларів, які він заробив консультуючи Януковича та проросійську Партію Регіонів. Гроші надходили від впливових українських бізнесменів через рахунки на Кіпрі і він не сплачував з них податки, а використовував ці гроші для того, щоб вести розкішне життя в США.

Continue reading...