Пожежа на артксладах в Ічні: Онлайн-трансляція

299
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Чернігівській області горять склади з боєприпасами. Перекрито дороги, повітряний простір, людей евакуюють. Однією з версій поки називають диверсію
Пожежа на складах сховище боєприпасів Міністерства оборони України у східній частині в Ічні Чернігівської області, 9 жовтня 2018 року. REUTERS/Vladyslav Musiienko/Pool REUTERS/Vladyslav Musiienko/Pool
На території шостого арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області вночі пролунав вибух на технічній території, виникла пожежа.
Територія 6-го арсеналу — 682,6 га, технічна територія – 402 га. Точну інформацію про обсяги та кількість боєприпасів Міноборони не повідомляють.
Одразу ж про надзвичайну ситуацію було повідомлено всі відповідні служби та органи місцевої влади. Було розпочато евакуацію жителів з 16-кілометрової зони можливого ураження. Це близько 40 населених пунктів. Нині евакуйовано 11 тис. жителів.
Над арсеналом у радіусі 20 км закрито повітряний простір, припинено також рух залізничного та автомобільного транспорту поблизу об’єкта.
Інтенсивність вибухів уранці становила 2-3 вибухи на секунду, нині це відбувається рідше. До ліквідації пожежі залучено понад 200 осіб та 60 одиниць техніки.
Уже відкрито кримінальну справу за статтею «Недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім військового положення.

Continue reading...