Новини України за 2 листопада 2018 — новини України і світу

369
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Головні новини України та світу сьогодні 2 листопада 2018. Новини України та новини світу 02.11.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
В Україні фактично вже не існує Української православної церкви Московського патріархату. Посол України у США Валерій Чалий заявив про атаки російських пранкерів. Зник наречений Юлії Скрипаль – доньки отруєного екс-розвідника Сергія Скрипаля. Українська мережа магазинів потрапила у расистський сканадал. Такими були головні новини 2 листопада в Україні та світі.
Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви і відтоді в Україні, фактично, не існує УПЦ Московського патріархату. Про це заявив представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков архієпископ Іов Тельміський.
Скасуванням акту 1686 року скасована адміністрація Московською церквою Київської митрополії і всіх єпархій в Україні, – сказав архієпископ, додавши, що з канонічного погляду це означає, що сьогодні в Україні УПЦ МП більше не існує.
«Всі архієреї тепер в Україні де-факто згідно з цим рішенням синоду є архієреями Вселенського престолу, і вони тепер повинні чекати директиву Вселенського патріархату щодо свого подальшого існування», – додав архієпископ Іов Тельміський.
Він наголосив, що Вселенський патріарх скличе цей собор, коли вважатиме, що «час настав».
Дивіться відео про історію православної церкви:
Цю новину у Російській православній церкві зустріли з образливим коментарем.
Звучать дуже тривожні заяви архієпископа Іова (Гечі). Ми серйозно стурбовані станом його душевного і духовного здоров’я, – заявив прес-секретар патріарха РПЦ Кирила священик Олександр Волков.

Continue reading...