Хакери викрали дані 257 тисяч акаунтів Facebook, постраждали українські користувачі – BBC

137
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

У мережу витекла інформація 257 тисяч акаунтів Facebook, у 81 тисяч з них доступні навіть особисті повідомлення. Постраждали користувачі з України, Росії, РФ, Великобританії, США, Бразилії та низки інших країн.
Як повідомляє » Русская служба BBC «, хакери стверджують, що всього у них є дані на 120 млн користувачів, і готові продати весь масив інформації усім охочим за 12 млн доларів.
Читайте також Експерти знайшли уразливість в Microsoft Word
Зазначається, що на початку вересня на англомовному форумі Blackhatworld, присвяченому пошуковій оптимізації, з’явився загадковий пост від нового користувача з ніком FBSaler.
«Ми продаємо персональну інформацію користувачів «Фейсбуку». Наша база включає 120 мільйонів акаунтів, з можливістю вибірки по конкретним країнам. Вартість одного профайла становить 10 центів», — говорилося в повідомленні.
Користувач також надав посилання на сайт Fbserver, де в якості прикладу була викладена частина даних. Журналісти не знайшли підтвердження інформації про наявність у хакерів 120 млн акаунтів, проте на Fbserver дійсно потрапили персональні дані користувачів соцмережі.
На початку жовтня Fbserver припинив роботу, але двічі перезапускається на новому майданчику. Останнє «дзеркало» порталу носило назву Socialser21 і працювало до 29 жовтня. Зараз воно недоступне.
Як показав аналіз британської компанії Digital Shadows, проведений на прохання журналістів, на Socialser21 була опублікована інформація на 257 тисяч акаунтів. Найактивніше представлена Україна: 47 тисяч користувачів. Росію в якості країни проживання вказали 12 тисяч осіб. Всього на сайті майже 200 розділів по країнам, у вибірці є акаунти країн СНД, а також Великобританії, США та Бразилії.
Для приблизно третини всього масиву даних (81 тисяча профайлів) у відкритому доступі були викладені особисті повідомлення. Журналісти зв’язалися з п’ятьма громадянами РФ з Москви, Бєлгорода та Пермі, чия особиста переписка була доступна на Socialser21, і всі вони підтвердили її справжність.
Стверджується, що в особистих повідомленнях користувачів можна зустріти привітання зі святами, обговорення концерту Depeche Mode, скарги тещі на зради зятя, листування з шанувальниками, з’ясування відносин між двома закоханими і скарги на те, що «немає прогляду у життєвій рутині».

Continue reading...