Вакарчук і політичні амбіції: коли почав і який шлях пройшов відомий співак в українському політикумі

312
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Фронтмен гурту «Океан Ельзи» досі ухиляється від відповідей, чи збирається він йти у президенти.
Лідер українського гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук тривалий час тримав інтригу щодо свого висування на пост президента. Ще від минулого року, коли співак почав з’являтися у рейтингах і соціальних опитуваннях, країна очікувала, що ось-ось він оголосить про своє висування.
Найбільше очікування, що Вакарчук зробить відповідне оголошення, було на День Незалежності, 24 серпня минулого року, коли український гурт відігравав свій сольний концерт на «Олімпійському». Проте цього не сталося і тоді. Лише у січні, у самий розпал передвиборчої кампанії, Вакарчук натякнув — йде у політику (не у президенти).
«Я у справі, і ви дізнаєтесь більше найближчим часом. Я хотів би привнести в українську політику якомога більше нових осіб. Влада як така мене не цікавить. Що тягне мене в політику, так це розчарування нинішнім станом української політики. Дивитися на всі ці особи на рекламних щитах Києва нестерпно», — розповів Вакарчук.
Поки прихильники і недоброзичливці артиста міркують, чи означає цей анонс початок політичної кар’єри, ТСН.ua згадує, коли і як Вакарчук брав участь у політичних процесах України.
Розпочав Вакарчук політичну активність ще 20 років тому — на виборах 1999 року виступав з деякими іншими артистами в турі на підтримку кандидата в президенти Леоніда Кучми. Втім, більшу активність артист виявив вже у 2004 році — він залучався до Помаранчевої революції та виступав на Майдані Незалежності, зокрема на підтримку опозиційного у ті часи політика Віктора Ющенка.
Перший значний крок у велику політику стався у 2007 році. Тоді співак потрапив до парламенту на позачергових виборах до Верховної Ради 15-м номером у списку пропрезидентського блоку «Наша Україна — Народна самооборона». Вакарчук був членом комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, а також членом груп з міжпарламентських зв’язків з Російською Федерацією та іншими країнами. Втім, за два роки повноважень нардепа Вакарчук не подав жодного законопроекту. За період свого депутатства Вакарчук подав дві поправки до законопроектів, лише одна з яких була ухвалена.

Continue reading...