Затримання і побиття активістів у Києві: поліцейським може загрожувати 8 років в’язниці — 24 Канал

272
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Правоохоронці призначили 2 службових розслідування за фактами затримання на Контрактовій площі у Києві та побиття під будівлею Подільського райвідділу поліції активістів, які брали участь в акції «Хто замовив Катю Гандзюк?» Новини України, Затримання учасників акції щодо Гандзюк, Катерина Гандзюк, Новини Києва, Поліція, Кримінальні новини, Сутички, Протести, Розслідування — Телеканал новин 24
Правоохоронці призначили 2 службових розслідування за фактами затримання на Контрактовій площі у Києві та побиття під будівлею Подільського райвідділу поліції активістів, які брали участь в акції «Хто замовив Катю Гандзюк?»
«Я вже призначив службове розслідування стосовно першого затримання молодиків. Інше службове розслідування проводитиме центральний апарат Національної поліції», – сказав на брифінгу керівник поліції Києва Андрій Крищенко.
При цьому на сьогодні жоден працівник поліції не відсторонений від виконання посадових обов’язків. Відсторонити правоохоронця можуть у разі, якщо він зможе впливати на хід службового розслідування.
Крищенку поки що невідомо, хто би міг бути причетним до побиття активістів біля Подільського райвідділу поліції. Але поліцейським, які перевищили свої службові повноваження під час затримання активістів, загрожує до 8 років в’язниці.

Continue reading...