Законопроект Порошенка про незаконне збагачення не зможе запобігти закриттю справ проти корупціонерів – експерти (відео)

285
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Експерти вважають, що президентський законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, в якому стаття Кримінального кодексу про незаконне збагачення, як пообіцяв президент України Петро Порошенко, буде виписана так, що
Експерти вважають, що президентський законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, в якому стаття Кримінального кодексу про незаконне збагачення, як пообіцяв президент України Петро Порошенко, буде виписана так, що «комар носа не підточить», не зможе запобігти закриттю справ проти корупціонерів у зв’язку зі скасуванням Конституційним судом України статті Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за незаконне збагачення.
Про це йдеться в сюжеті ТСН.
Мирослав Продан, поки очолював податкову, нацарював 89 мільйонів гривень, вічний опозиціонер Ляшко разом з дружиною, невідомо на які прибутки, придбав нерухомості на 20 мільйонів, ще двоє радикалів Андрій Лозовий та Ігор Мосійчук також несподівано розбагатіли, хоча мали скромні депутатські заробітки. Всі вони, а ще — заможні прокурори, судді-мільйонери, які мали у суді пояснити походження своїх багатств, загалом на півмільярда гривень, тепер у цілковитій безпеці.
Читайте такожСитник про декриміналізацію незаконного збагачення: статки корупціонерів легалізовано (відео)
Керівник Антикорупційного бюро офіційно визнав, темне походження їхніх статків — більше не злочин.
«Повернути це рішення не можна. Рішення не оскаржується. І тому сьогодні можна ствердно сказати, що 5 років втрачено. Зараз ми маємо легалізацію капіталів, здобутих незаконним шляхом. І виправити цю ситуацію на сьогодні неможливо.

Continue reading...