Річниця "референдуму" у Криму: анексія залишається викликом міжнародній безпеці – декларація ЄС

289
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

У п’яту річницю незаконного «референдуму», унаслідок якого український Крим було анексовано Росією, Європейський Союз нагадав про невизнання його результатів і підтримку територіальної цілісності та суверенітету…
У п’яту річницю незаконного «референдуму», унаслідок якого український Крим було анексовано Росією, Європейський Союз нагадав про невизнання його результатів і підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.
Позиція ЄС викладена в декларації голови європейської дипломатії Федеріки Могеріні від імені блоку щодо ситуацію в Криму і Севастополі, повідомляє «Європейська правда» із посиланням на відповідь прес-служби Європейської служби зовнішніх дій.
«Анексія залишається прямим викликом міжнародній безпеці, що має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку, який захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет усіх держав», — йдеться в декларації.
При цьому ЄС залишається прихильником політики невизнання окупації українського півострова та санкційного тиску на Росію. І закликає держави-члени ООН розглянути аналогічні заходи щодо невизнання у відповідності до резолюції 68/262 Генеральної Асамблеї ООН.
У декларації Євросоюзу також згадується незаконна атака РФ на корабельну групу ВМС України в Керченській протоці в листопаді минулого року.
«Необґрунтоване застосування сили Росією проти України 25 листопада 2018 року є нагадуванням про негативні наслідки незаконної анексії Кримського півострова для регіональної стабільності», — наголошується в декларації.

Continue reading...