Українські консули до кінця тижня відвідають військовополонених моряків

559
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українські консули отримали дозвіл на відвідування військовополонених моряків, захоплених російськими спецпризначенцями при атаці на корабельну групу ВМСУ в Керченській протоці, повідомляє «УНІАН». Відвідини українців у…
Українські консули отримали дозвіл на відвідування військовополонених моряків, захоплених російськими спецпризначенцями при атаці на корабельну групу ВМСУ в Керченській протоці, повідомляє «УНІАН».
Відвідини українців у московському СІЗО «Лефортове» заплановані на 13,14 і 15 березня. Спікер МЗС України Катерина Зеленко висловила надію на те, що протягом цих днів консул зможе зустрітися з кожним з них.
«Втім, станом на 13 березня українська сторона досі не має жодної офіційної інформації і ніяких медичних документів про реальний стан здоров’я українських військовополонених моряків», — наголосила вона, виступаючи на брифінгу в Києві.
За словами Зеленко, українська сторона володіє лише загальною інформацією, яка не дає об’єктивної картини про стан моряків і те, якої допомоги, ліків і втручань, включно з оперативними, вони потребують.

Continue reading...