У поліції звітують про затримання організаторів сутичок у Черкасах, у "Нацкорпусі" обурені

322
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Двох членів націоналістичної праворадикальної організації «Національний корпус», які брали участь у вчорашніх сутичках у Черкасах, затримано, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України. За версією…
Двох членів націоналістичної праворадикальної організації «Національний корпус», які брали участь у вчорашніх сутичках у Черкасах, затримано, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.
За версією правоохоронців, саме їх підозрюють в організації сутичок із правоохоронцями. У Нацполіції повідомляли, що під час сутичок постраждали 22 поліцейських, дев’ятьох з них ушпиталено.
«Сьогодні, 10 березня.., затримано двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку», — йдеться у повідомленні.
Нині тривають слідчі дії і вирішується питання про оголошення затриманим підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ч. 4 статті 296 (хуліганство) КК України.
Своєю чергою у «Національному корпусі» повідомили, що затримані — Дмитро Кухарчук і Євген Свиридов. Крім цього, за версією представників організації, затримані й інші її члени. Однак їхні імена не називаються.
«Прийняли жорстко, розбили автомобілі, зараз проводять обшуки без свідків… Є інформація про продовження затримань», — пише на своїй сторінці в Facebook член «Національного корпусу» на Черкащині Костянтин Мірошниченко.
У суботу, 9 березня, націоналісти влаштували під Адміністрацією Президента акцію з вимогою притягнути до відповідальності винних у масштабній корупції в ДК «Укроборонпром».

Continue reading...