Карпунцов: у штаб до Зеленського ломляться «корупційні товариші» Порошенка

57
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Стефанчук: президент – фігура важлива, але це шаховий король – він ходить на одну клітинку
Гості програми «Ваша Свобода»: Руслан Стефанчук, ідеолог команди Володимира Зеленського, доктор юридичних наук; Валерій Карпунцов, народний депутат України («БПП»), доктор юридичних наук.
Одна з політичних інтриг України після президентських виборів – чи дотягне, так би мовити, нинішнє скликання Верховної Ради України до виборів, запланованих раніше у жовтні цього року. Якщо все ж таки парламент розпустять, то коли?
Олександр Лащенко: Пане Стефанчук, справді Верховна Рада у хиткому стані, як ви вважаєте?
Руслан Стефанчук: Якщо дивимося на ті ситуації, які відбуваються сьогодні, то через низку зловживань, затягувань не варто позбавляти президента такої можливості, принаймні думати про цей розпуск. Оновлення сьогодні потребує все суспільство. Президент – фігура важлива, але це шаховий король – він ходить на одну клітинку. І без своєї армії він не може втілювати те, що отримало підтримку. Адже саме програма отримала підтримку, персона отримала підтримку. І це означає, що повинна бути можливість такого оновлення.
На сьогодні бачимо ситуацію, коли робиться все, при тому, що 100% електронних бюлетенів вже обліковано, все зрозуміло – будь ласка, зробіть це все, Верховна Радо, прийміть відповідне рішення, проведіть інавгурацію. А ні, воно відтягується до самого останнього моменту, який задекларований в законодавстві України з виключно однією метою – унеможливити право президента на розпуск Верховної Ради.
Тут немає прізвища оцьому всьому. Це в принципі система. Система демонструє те, що попри те, що суспільство висловило їй незгоду, недовіру, все одно хоче намагатися утриматися будь-яким чином. Зруйнований діалог між владою і суспільством. Поки не відновимо цей діалог, поки не поставимо взаємоконтроль людини над державою, будемо мати такі ситуації, як сьогодні – всі шукають елементи зловживань в тих чи в інших питаннях.
– Пане Карпунцов, ви не побоюєтеся, що вам не досидіти до кінця каденції цього восьмого скликання Верховної Ради як народному депутатові?
Валерій Карпунцов: Мені не звикати. Я те скликання теж не досидів. Ми склали достроково мандати, щоб оновити Раду. І я не потрапив у парламент. Я зайшов вже на два роки пізніше.

Continue reading...