Венесуелу сколихнула нова хвиля масштабних протестів (відео) — 24 Канал

281
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо 30 квітня оголосив про фінальну стадію операції
Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо 30 квітня оголосив про фінальну стадію операції «Свобода» направлену проти диктатора Ніколаса Мадуро. На вулиці Каракаса вийшли тисячі людей. Поліція застосувала сльозогінний газ та військову техніку проти маніфестантів.
Від дій військових та поліцейських постраждали щонайменше 69 осіб. Принаймні така кількість звернень офіційно зареєстрована у лікарнях столиці, зазначає видання AFP.
На тлі зростаючих протестів у Венесуелі відключили іспанську версію каналу CNN. Також за наказом влади припинили трансляцію ще чотири телеоператори. На території країни немає доступу до Facebook, Twitter, YouTube та Google.
В ніч з 29 на 30 квітня за місцевим часом лідер венесуельської опозиції Хуан Гауайдо опублікував відео, записане на базі військово-повітряних сил Ла-Карлота. На записі він в оточенні військових закликав армію підтримати його і покласти край узурпації влади Ніколасом Мадуро.
En el marco de nuestra constitución. Y por el cese definitivo de la usurpación. https://t.co/3RD2bnQhxt
Гуайдо назвав це фінальною фазою операції «Свобода». Після цього по всій країні спалахнули протести. Сам Гуайдо незабаром покинув авіабазу.
Venezuelan government forces used tear gas and clashed with opposition protesters in violent attacks in the streets of Caracas, as President Nicolas Maduro’s armored vehicles moved through the city, hitting some protesters. https://t.co/ApJwO87vBmpic.twitter.com/t6bLTDDDR6
В уряді президента Ніколаса Мадуро заявили про «спробу військового перевороту» групою військовослужбовців, пов’язаних з опозицією.

Continue reading...