Суд відмовив прокурорам в арешті Савченко та Рубана, засідання перенесено

534
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Обидва обвинувачених у підготовці теракту зараз на свободі, але сторони звинувачення вказують на серйозну загрозу| СЬОГОДНІ
Броварський міський суд Київської області відмовився розглядати клопотання військових прокурорів про арешт обвинувачених у підготовці теракту нардепа Надію Савченко та екс-керівника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана, які 16 квітня були звільнені з-під варти. Підготовче судове засідання перенесене на 31 травня. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
Сторона обвинувачення вважає, що звинувачення проти Рубана та Савченко обґрунтовані і є ризик, що, перебуваючи на волі, вони зможуть здійснити свої плани, які їм інкримінують (теракт). Військові прокурори відзначають, що для запобігання можливого злочину, обвинувачені повинні бути під арештом.
«До початку підготовчого судового засідання, в Броварський суд подані клопотання про продовження строку тримання під вартою обвинувачених, про що в судовому засіданні повідомлено колегії суддів і наголошено на необхідності їх невідкладного розгляду», – йдеться в повідомленні ГПУ.
Проте через відсутність на суді одного із захисників обвинувачених, було запропоновано перенести засідання.

Continue reading...