Новини України сьогодні 3 червня 2019 — новини України і світу

280
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Головні новини України та світу сьогодні 3 червня 2019 2019. Новини України та новини світу 03.06.2019, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
У лікарні Києва помер 5-річний хлопчик, якого підстрелили п’яні поліцейські. Володимир Зеленський призначив Леоніда Кучму представником України в Тристоронній контактній групі. ПАРЄ прийняла резолюцію, вигідну Росії. Рада зареєструвала законопроект Зеленського про покарання за незаконне збагачення. Набув чинності новий Український правопис. Такими були головні новини 3 червня в Україні.
Трагедія трапилася 31 травня. У Переяславі-Хмельницькому 5-річний хлопчик потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови. Підозрюють, що в дитину стріляли двоє п’яних поліцейських. Їх вже затримали.
Слідчі встановили, що під час відпочинку ці двоє поліцейських вживали спиртні напої. Далі вони вирішили постріляти з вогнепальної зброї у металеві банки неподалік місця, де гуляв 5-річний хлопчик. Одним із пострілів поліцейські поцілили у дитину.
5-річний хлопчик, якого підстрелили поліцейські, помер у київській лікарні
За словами бабусі, слідчі не можуть встановити, хто саме із двох поліцейських стріляв. Вони, начебто, нічого не пам’ятають – через сильне алкогольне сп’яніння. Відомо тільки, що працівники поліції у момент кримінального вчинку перебували не на службі та стріляли не з табельної зброї.
Через поранення стан малюка був вкрай важкий. У дитини, як встановили медики, кульове проникаюче поранення голови, тяжка відкрита проникаюча черепно-мозкова травма, забій головного мозку. Лікарі у Переяславі-Хмельницькому здійснили складну операцію, але, на жаль, витягнути кулю так і не змогли.
Для подальшого лікування хлопчика доправили у високоспеціалізований нейрохірургічний центр в Києві. Дитина була у стабільно важкому стані, підключена до апарату штучної вентиляції легень. Усю необхідну допомогу малюк отримував, однак врятувати його так і не вдалося. 5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні 3 червня біля 19 години вечора.
Цього ж дня активісти та небайдужі вийшли на акцію протесту під будівлю Міністерства внутрішніх справ у Києві. Тим часом підозрюваним поліцейським готують перекваліфікацію звинувачення на умисне вбивство. 4 червня їм обиратимуть запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без права внесення застави.
Президент України Володимир Зеленський на брифінгу в Києві розповів, що зустрічався з партнерами України зі США, Франції, Німеччини та інших країн ЄС щодо ситуації на Донбасі. З ними він обговорив питання припинення війни на Донбасі.

Continue reading...