Коронавірус в Україні: лише в одній області немає нових випадків

339
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Україні стрімко зростає захворюваність на коронавірус.
Епідеміологічна ситуація загострюється
В країні зафіксовано новий антирекорд захворюваності за добу — 753 інфікованих. Епідеміологічна ситуація в країні погіршується, деякі регіони встановили критерії, при досягненні яких почнеться повернення до жорсткого карантину. Детальніше про COVID-19 в Україні і світі 13 червня — в матеріалі РБК-Україна.
Важливо:
Статистика захворюваності в Україні
За добу в країні заразилися коронавірусом 753 особи, померло 10 хворих, одужали 409 пацієнтів.
За весь час пандемії від COVID-19 в Україні померли 880 хворих, одужали 13976 з 30506 заражених.
Найбільша кількість нових інфікованих за добу зафіксовано у Львівській (132), Закарпатській (77), Рівненській (66), Харківській (56), Вінницькій (52) областях та Києві (72). Жодного випадку хвороби не виявлено лише у Херсонській області.
Загальна статистика по регіонах:
Адаптивний карантин в Україні
В країні продовжує погіршуватися епідеміологічна ситуація. За даними Міністерства охорони здоров’я, кількість регіонів, які не готові до послаблення карантину збільшилася до 10. Високий рівень захворюваності фіксується у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Київській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій областях і Києві.
Влада Києва відновить карантинні обмеження, якщо захворюваність продовжить зростати і досягне 24 хворих на 100 тисяч населення. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко. За його словами, у даний час показник інцидентності становить 16 нових заражених на 100 тисяч населення в середньому за тиждень. Передбачається, що можуть бути обмежені скупчення людей, робота великих магазинів, торгових центрів, ринків та дитячих садків.
Влада Львівської області продовжила карантин до 19 червня. Таке рішення прийняла обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. «Показники захворюваності Covid-19 не дозволяють послабити карантин в області. Тому, карантин в регіоні продовжили ще на тиждень», — йдеться в повідомленні обласної державної адміністрації.

Continue reading...