Податківці не відповіли на питання про фальшивих чеках в тютюнових кіосках "слуги народу" Холодова – "Схеми"

250
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Податкові органи досі не відповіли на журналістські запити проекту «Схеми» про те, чи проводилась перевірка за фактом видачі чеків з ознаками фіктивності у столичних тютюнових …
Податкові органи досі не відповіли на журналістські запити проекту «Схеми» про те, чи проводилась перевірка за фактом видачі чеків з ознаками фіктивності у столичних тютюнових кіосках, які належать компаніям депутата від «Слуги народу» Андрія Холодова. У Верховній Раді Холодов обіймає посаду заступника голови комітету з питань фінансів і податкової політики, передає «Радіо Свобода».
Журналістське розслідування, присвячене сигаретного бізнесу Холодова, вийшло в листопаді минулого року.
Автори матеріалу з’ясували, що компанії «Віктрум» і Інтертабако», пов’язані з сім’єю Холодова, продають сигарети в кіосках, не використовуючи реєстр розрахункових операцій. А видані в цих кіосках чеки не відображаються на сайті Державної фіскальної служби в системі «Пошук фіскального чека». Це може свідчити про те, що виручка проходить «повз касу» і не обкладається податком.
21 листопада 2019 року з проханням перевірити чеки «Схеми» звернулися до головного управління ДФС у Києві, але там так і не дали відповідь по суті.
У ДФС послалися на обмежений доступ до запитуваної інформації. А також зазначили, що протягом року проводилися перевірки згаданих компаній, не уточнивши при цьому, чи мали вони відношення до обігу фальшивих чеків.

Continue reading...