Як кордони відкриваються для українців: оновлюється

244
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Пандемія коронавірусу поставила під загрозу плани багатьох мандрівників на 2020 рік. Українці досі точно не знають, чи зможуть провести літню відпустку за кордоном.
Пандемія коронавірусу поставила під загрозу плани багатьох мандрівників на 2020 рік. Українці досі точно не знають, чи зможуть провести літню відпустку за кордоном.
Країни по всьому світу поступово відкривають свої кордони для іноземних туристів. Україна планує почати впускати іноземців з 15 червня. У цей же день українці зможуть полетіти в США, Британію, Туреччину та Албанію.
Йдеться про прямі авіаподорожі, оскільки на цей момент не можна поїхати у відкриту країну на автомобілі через території держав, які все ще залишаються закритими для українців.
При цьому влада попереджає українців: не дивлячись на те, що багато авіакомпаній вже чимдуж продають квитки на рейси після 15 червня, не варто поспішати з покупкою до офіційного відкриття кордону обома сторонами. Корреспондент.net буде оновлювати цей матеріал останніми даними.
Хто відкрив кордони для українців: список
Цей перелік включає і держави, куди необхідна віза. У деяких з них можуть діяти карантинні обмеження. До переліку країн входять:
Туреччина
Болгарія
Хорватія
Словенія
Мальдіви
ОАЕ
Камбоджа
Пуерто-Ріко
Антигуа і Барбуда
Ірландія
Еквадор
Ямайка
Коморські острови
Пакистан
Сент-Люсія
Сербія
Албанія
Північна Македонія
Чорногорія
Білорусь
Великобританія
США
Мексика
Єгипет
Туніс
Республіка Корея
Ірак
Іран
Афганістан
південний Судан
Ефіопія
Сомалі
Кенія
Замбія
Бурунді
Танзанія
Сейшельські острови
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадує, що для в’їзду в деякі країни встановлені певні умови. Тому перед поїздкою необхідно узічіть правила перетину кордону тієї чи іншої країни.
Оновлений список «червоних» і «зелених» країн для українців:
З 17 липня: Албанія, Туреччина та Єгипет потрапили в «зелені»
Влада України полегшила критерії потрапляння в «зелену» зону, і тепер на відпочинок українці можуть полетіти в Албанію, Болгарію, Туреччину, Хорватію і Єгипет без обов’язкової здачі тесту на COVID-19 або проходження двотижневої обсервації після повернення.
При цьому в «червоній зоні» залишається Чорногорія і ще 61 держава.
З 16 липня: Болгарія
Уряд Болгарії 16 липня відкрив свої кордони для громадян України. При цьому при в’їзді не потрібно здавати тест на коронавірус або проводити два тижні в самоізоляції.
Болгарія також перебуває в «зеленому» списку України, тому і після повернення з цієї країни не потрібно буде проходить спеціальні процедури.
Як не повторити долю туристів у Греції
Міністерство закордонних справ України після того, як українських туристів не впустили в Грецію і відправили в ізолятор, склало список необхідних дій для безпечних подорожей в інші країни:
зв’яжіться з авіакомпанією, туристичною фірмою або тим оператором, через якого ви бронювали поїздку, і уточніть актуальний стан карантинних обмежень в країні і перевірте статус вашого бронювання. Ситуація може варіюватися, тому, перебувайте з оператором на постійному зв’язку;
паралельно зв’яжіться з дипустановою України в країні, куди запланували подорож, а також з представництвом цієї держави в Україні, там дадуть найостаннішу інформацію про обмеження;
ретельно вивчіть умови вашого страхового поліса. Переконайтеся, що він покриває витрати, які можуть виникнути в разі надзвичайної ситуації, в тому числі, COVDID-19;
подбайте про наявність додаткових коштів на випадок надзвичайної ситуації. Візьміть з собою різні платіжні засоби;
візьміть з собою необхідні особисто вам медичні препарати «із запасом» — на випадок вимушеної затримки за кордоном;
перевірте стан вашого здоров’я перед поїздкою.
З 1 липня: Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія і Чорногорія
Однак Єгипет відкритий тільки з обов’язковою двотижневою самоізоляцією після повернення додому через підвищений рівень випадків COVID-19, Хорватія — за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла, а Чорногорія — за умови негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого протягом останніх 48 годин.

Continue reading...