Допомога українцям під час війни: виплати від держави та міжнародних спільнот

107
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Список з інструкціями офіційних джерел отримання допомоги постраждалим через війну українцям
Українці можуть отримати допомогу як від держави, так і від міжнародних організацій чи навіть мобільних операторів
Через широкомасштабну війну, яку веде проти України вже протягом більш як п’яти місяців російська федерація, багато хто з українців або втратили доходи і роботу, або й власне житло, а багатьом навіть довелося шукати прихистку за кордоном.
Через скрутне становище багатьох співвітчизників ми вирішили надати список офіційних джерел отримання допомоги з інструкціями.
Отже, перш за все, це державна допомога. Єдиним консолідованим джерелом її отримання є платформа «Дія». Портал надає інформацію щодо списку офіційних доступних виплат для українців від держави, отримання волонтерської допомоги та міжнародних спільнот зокрема.
Від держави допомогу отримати можуть:
внутрішньо переміщені особи;
українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях;
громадяни, які мають пошкоджене або знищене майно.
Сума допомоги становить щомісяця від 2000 грн для дорослої людини та 3000 грн допомоги на дитину. Підприємцям, за умови відповідності вимогам, держава пропонує одноразову виплату у сумі 6500 грн.
Детальніше ознайомитись з категоріями осіб, які підлягають отриманню допомоги, та інструкціями можна тут: https://edopomoga.gov.ua
Грошову допомогу українцям під час війни надають також міжнародні організації. Список таких організацій оприлюднив на своєму сайті ПриватБанк: https://privatbank.ua/help/payment-afio
Серед них гуманітарна організація ООН (World Food Programme, WFP), на яку можуть розраховувати у першу чергу родини внутрішньо переміщених осіб. Розмір допомоги – 2 220 грн на особу, але не більше ніж 6 660 грн на родину.

Continue reading...