Керівництво рф визнало свою поразку в Харківській області, — ISW

120
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

російське керівництво визнало свою поразку в Харківській області, яка стала першою поразкою рф від початку широкомасштабної агресії проти України у 2022 році, повідомляється на сайті Інституту вивчення війни (ISW).
російське керівництво визнало свою поразку в Харківській області, яка стала першою поразкою рф від початку широкомасштабної агресії проти України у 2022 році, повідомляється на сайті Інституту вивчення війни (ISW). Повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.
«Визнання кремлем поразки є частиною спроби пом’якшити та переспрямувати критику за такий нищівний провал із президента росії володимира путіна на міністерство оборони росії (мо) та військове командування у формі… Визнання кремлем поразки в Харкові свідчить, що путін готовий і здатний визнати й навіть прийняти поразку Росії принаймні в деяких обставинах і зосередитися на тому, щоб зняти з себе провину», — йдеться у зведенні за 13 вересня.
кремлівські чиновники та пропагандисти широко обговорюють причини поразки рф у Харківській області, «що є помітною зміною порівняно з їхньою колишньою схемою висвітлення перебільшених чи сфабрикованих успіхів росії з обмеженими подробицями», зазначають у ISW. Раніше кремль ніколи не визнавав, що рф зазнала поразки під Києвом або пізніше на Зміїному острові, й міністерство оборони рф спочатку запропонувало аналогічне пояснення провалу рф у Харківській області, говорячи про перегрупування окупаційних військ, «але ця неправдива версія зазнала швидкої та гучної критики в інтернеті».

Continue reading...