Ядерна загроза, мобілізація в росії та обмін полонених: ексклюзивна розмова з Михайлом Подоляком

104
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Array
Росія б’ється в конвульсіях через те, що не має жодних успіхів у війні проти України. Диктатор путін шукає різноманітні способи хоч якось продовжувати війну та зберігати ілюзію великої та сильної держави.
Саме тому у хід йдуть мобілізація, ймовірне оголошення воєнного стану, застосування забороненої зброї та погрози ядерним ударом по Україні. Про це та інше 24 каналу ексклюзивно розказав радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.
24 вересня стало відомо, що російські окупанти з використанням безпілотника скинули на бойові позиції українських військових контейнери з отруйною речовиною. В ОК «Південь» повідомили, що, ймовірно, мова йде про хлорпікринову гранату К-51. На щастя, бойові медики спрацювали чітко, тож втрат та критичних станів серед наших військових немає.
Михайло Подоляк зауважив, що такий цинічний крок з боку росіян не став несподіванкою, адже всі знають та розуміють, що країна-агресорка використовує практично всі види забороненої різними конвенціями зброї, зокрема і фосфорні та касетні бомби.
Ми не сумніваємось, що вони будуть пробувати використовувати навіть маленькі дози так званої зброї масового ураження, зокрема й хімічної зброї,
– додав він.
Радник голови ОП наголосив, що усі подібні випадки документують як воєнні злочини, після чого обов’язково будуть проведені необхідні юридичні процедури.
Росія на чолі зі своїм диктатором путіним продовжує погрожувати Україні та світу ядерною зброєю. За словами Подоляка, Захід має реагувати на це не лише гучними заявами, а й відповідними до міжнародних протоколів діями. Але натомість світ досі вважає росію потужною державою і намагається поводитися з нею дуже обережно. Хоча по факту вона – ядерна держава, що погрожує зброєю масового ураження неядерній державі, що заборонено будь-якими конвенціями.

Continue reading...