У Пентагоні обговорюють фінансування роботи супутників Starlink в Україні – AP

91
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Міноборони США обговорює фінансування Starlink в Україні після відмови мільярдера Ілона Маска платити за послуги, пише AP — деталі на Факти ICTV
Міністерство оборони США отримало запит від засновника SpaceX і Tesla Ілона Маска з проханням узяти на себе фінансування його супутникової мережі Starlink, яка забезпечувала критичний зв’язок на полі бою для українських військових сил під час війни з Росією.
Про це AP повідомив неназваний американський чиновник.
За його словами, питання фінансування роботи Starlink обговорювалося на нарадах Пентагону, і старші керівники оборонного відомства ще розмірковують над цим питанням, не ухваливши наразі жодних рішень.
Представник Пентагону заявив, що відомство “підтримує контакт зі SpaceX” з приводу системи Starlink, але відмовився відповісти, чи було отримано лист від компанії Маска, або надати будь-які подробиці про переговори і про те, чи стосувалося воно питання оплати послуг Starlink.
Система Ілона Маска Starlink, що складається з більш ніж 2,2 тис. низькоорбітальних супутників, забезпечує широкосмуговим інтернетом понад 150 тис. українських наземних станцій. На початку п’ятниці Маск написав у Twitter, що підтримка комунікаційних потреб України обходиться SpaceX у $20 млн на місяць.
Крім терміналів, він написав у Twitter, що компанії доводиться створювати, запускати, обслуговувати і поповнювати запаси супутників і наземних станцій.
AP пише, що важко переоцінити “життєво важливу роль” супутникового інтернету Starlink в обороні України.

Continue reading...