26 грудня: Цей день в Україні та в світі

70
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

ДЕНЬ 306 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ — DAY 306 RUSSIAN AGRESSION
ДЕНЬ 306 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ — DAY 306 RUSSIAN AGRESSION
26 грудня святкують Міжнародний день подарунків.
У США — тиждень афроамериканського духовного фестивалю Кванза та День скигліїв, у Словенії – День незалежності та єдності.
Католицька церква – День святого Стефана.
Православна церква вшановує пам’ять святих мучеників Євстратія, Оксентія, Євгена, Мардарія та Ореста.
День подарунків
День подарунків відзначається у Великій Британії та у низці країн Британської співдружності націй: Австралії, Новій Зеландії, Канаді наступного дня після Різдва — 26 грудня.
Його характерною рисою став гігантський розпродаж у великих та маленьких магазинах. Саме в День подарунків можна придбати будь-яку річ, яку вподобали, за півціни.
У низці країн День подарунків наповнений значними спортивними подіями. Так, в Австралії він став ще й спортивним днем. У Мельбурні проходить тестовий матч на головному крикетному полі, у Сіднеї розпочинаються щорічні перегони на яхтах Sydney to Hobart Yacht Race, які називають іконою австралійських літніх видів спорту, і які суперничають за популярністю з такими гучними для країни подіями, як Кубок Девіса (теніс) і Кубок Мельбурна (стрибки).
День подарунків — найважливіший із днів для любителів полювання на лисиць у Великій Британії та США, оскільки цього дня відбувається найбільша кількість зустрічей мисливців та організуються полювання на лисицю.

Continue reading...