Екс-глава "Нафтогазу" Коболєв може уникнути КПЗ, якщо заплатить заставу, що дорівнює розміру отриманої премії

104
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Судове засідання з обрання запобіжного заходу має відбутися сьогодні, 19 січня.
Прокурор просить застосувати до екс-голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.
Проте, Андрій Коолєв може уникнути камери поперенього затримання, якщо заплатить заставу, яка дорівнює розміру неправомірно отриманої у 2018 році премії — еквівалентної 10 млн доларів.
Так, 19 січня до Вищого антикорупційного суду скеровано клопотання НАБУ погоджене прокурором САП про застосування до Андрія Коболєва запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 365 млн грн.
«19 січня 2022 року до Вищого антикорупційного суду скеровано клопотання НАБУ погоджене прокурором САП про застосування до колишнього Голови правління НАК «Нафтогаз України», який зловживаючи своїм службовим становищем, забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 365 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Continue reading...