Орбан вважає, що Захід почав "холодну війну", а Угорщині слід підтримувати відносини з його опонентами

104
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Орбан вважає, що через кризу західноцентричного порядку Захід почав нову холодну війну, в якій Угорщина має стояти осторонь, підтримувати відносини з конкурентами Заходу і претендувати на роль регіонального лідера ▷ТСН.ua.
Прем’єр Угорщини вважає, що його держава має бути посередницею між Заходом і Сходом та не брати участь у новій «холодній війні».
Прем’єр Угорщини Віктор Орбан вважає, що через кризу західноцентричного порядку, яку нібито зробила виразною війна РФ проти України, Захід почав нову «холодну війну». На думку політика, Угорщина у цій війні має стояти осторонь, підтримувати відносини з конкурентами Заходу і претендувати на роль регіонального лідера.
Про це Орбан сказав у своїй промові на різдвяній вечері Фонду імені Селла Калмана, тези якої опублікував політичний радник прем’єра Балаш Орбан у статті для Mandiner.
«Наразі очевидно, що найбільшим стратегічним викликом, який стоїть перед Угорщиною у наступному десятилітті, є вихід з групи країн із середнім рівнем доходу та наздоганяння розвинутих країн, а також досягнення статусу регіональної середньої держави в Центральній Європі», – йдеться у матеріалі.

Continue reading...