США готуються допомогти Україні відвоювати Крим, — NYT

107
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Видання The New York Times пише, що США можуть допомогти Україні відвоювати півострів Крим.
Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість посилення наступальних можливостей України, щоб допомогти їй завдавати ударів по російським військам в окупованому Криму.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.
Як зазначає видання, Вашингтон упродовж багатьох років відмовляється визнавати російську анексію Криму. Однак після повномасштабного вторгнення Росії до України все ще дотримується жорсткої лінії, не постачаючи далекобійне озброєння, яке може вразити російські бази на півострові.
За даними NYT, зараз ця лінія починає пом’якшуватися. Після кількох місяців переговорів з українськими офіційними особами адміністрація Байдена схиляється до того, що Києву потрібні засоби для ударів по російських базах. Навіть якщо такий крок збільшить ризик ескалації.
Зокрема, за словами джерел, у президента США впевнені, що удари по росіянах у Криму зміцнять позиції української сторони на будь-яких майбутніх переговорах. А останніми місяцями побоювання того, що Кремль у відповідь може застосувати тактичну ядерну зброю, розсіялися.

Continue reading...