На Кремінському напрямку спостерігається "максимальне загострення": карти боїв від ISW

106
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Карти ISW за 8 лютого — біля Кремінної росіяни намагаються пробити оборону, а у Запорізькій області будують оборону
На Кремінському напрямку спостерігається «максимальне загострення»- росіяни намагаються прорвати українську оброну. Водночас, у Запорізькій області вони вимушені будувати захисні споруди.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни.
8 лютого російські війська продовжили наступальні дії на північний захід від Сватового. 8 лютого голова Харківської області Олег Синегубов повідомив, що російські війська посилюють свою присутність на північний захід від Сватового в районі Куп’янська та Дворічної. Колишній депутат так званої «ЛНР» заявив, що запеклі бої тривають за 7 км від району Куп’янська, ймовірно, маючи на увазі райони поблизу Синьківки, які, за словами російських джерел, російські війська захопили 6 лютого.
Генштаб України повідомив, що російські війська здійснили обмежений наземний удар поблизу Новоселівського, приблизно за 15 км на північний захід від Сватового. Колишній командир російських бойовиків і націоналістичний «воєнкор» Ігор Гіркін заперечує, що станом на 8 лютого російські війська досягли будь-яких значних територіальних здобутків у Харківській області, зокрема на Куп’янському напрямку.
Також повідомляється, що російські війська активізували наступальні дії в районі Кремінної. Голова Луганської області Сергій Гайдай 8 лютого заявив, що на Кремінському напрямку спостерігається «максимальне загострення» і на цій ділянці російські війська намагаються прорвати українську оборону. Генштаб України повідомив, що російські війська атакували поблизу Червонопопівки (5 км на північ від Кремінної).
Кілька російських військових блогерів поширили непідтверджені кадри невизначених підрозділів Центрального та Західного військових округів, які перетнули річку Жеребець, що протікає з півночі на південь на заході Луганської області, приблизно паралельно лінії Сватове-Кремінна і захопили українські позиції у невстановленому місці приблизно 6 лютого. Російські джерела також повідомили, що частини 3-ї мотострілецької дивізії (20-ї загальновійськової армії, Західний військовий округ) наближаються до річки Жеребець і загрожують українським позиціям у цьому районі.
Відомий російський «воєнкор» опублікував кадри, на яких 59-й танковий полк 144-ї мотострілецької дивізії (20-а загальновійськова армія, Західний військовий округ) наступає на Торське (13 км на захід від Кремінної) і стверджує, що цей підрозділ відкинув українські сили на другорядні рубежі оборони.
8 лютого російські війська продовжували наступальні операції на південь від Кремінної. Український Генштаб повідомив, що російські війська атакували поблизу Шепілового (7 км на південь від Кремінної) та Білогорівки (10 км на південь від Кремінної). Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що підрозділи чеченського спецназу «Ахмат» і 2-ї бригади 2-го армійського корпусу так званої «ЛНР» захопили українські позиції поблизу Берестового, за 30 км на південь від Кремінної. Здається, російські війська просуваються на північний схід від району Бахмута в напрямку Сіверська (17 км на південний захід від Кремінної), щоб забезпечити лінію підтримки ймовірного основного наступу росіян прямо на захід у напрямку Кремінної.

Continue reading...