Зеленський і Габек відвідали деокуповане Ягідне – DW – 03.04.2023

92
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Володимир Зеленський, Роберт Габек і Марія Пейчинович-Бурич оглянули місця воєнних злочинів РФ на Чернігівщині. «Важливо бути в таких підвалах, щоб зрозуміти, щоб допомагати Україні», — наголосив голова держави.
Президент України Володимир Зеленський, віцеканцлер та міністр економіки ФРН Роберт Габек (Robert Habeck) та генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич у понеділок, 3 квітня, оглянули наслідки окупації та воєнних злочинів російських військ у селі Ягідне Чернігівської області, повідомила прессслужба президента України.
Зокрема, вони відвідали школу, у підвалі якої з 3 до 30 березня 2022 року росіяни утримували без води та їжі 367 цивільних, включаючи 50 дітей. Тоді 11 людей померли, десятьох розстріляли росіяни.
«Дякую за те, що вижили, змогли дочекатися наших воїнів і розповісти всьому світові про ту трагедію, яку принесла Російська Федерація, російські військові разом з їхнім керівництвом, їхнім президентом, на нашу землю», — сказав Зеленський під час спілкування з місцевими мешканцями.

Continue reading...