МЗС Китаю після обурення Європи заявило, що Пекін поважає суверенітет усіх країн

185
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Мао Нін прокоментувала висловлювання посла Китаю у Франції Лу Шає, який поставив під сумнів належність Криму Україні і суверенітет усіх колишніх радянських республік
Китай поважає суверенітет, незалежність і територіальну цілісність усіх країн, що раніше були союзними республіками у складі СРСР, заявила на брифінгу у Пекіні 24 квітня речниця Міністерства закордонних справ країни Мао Нін. За її словами, Китай після розпаду СРСР був однією з перших країн, яка встановила з колишніми радянськими республіками дипломатичні відносини.
Мао Нін прокоментувала висловлювання посла Китаю у Франції Лу Шає, що викликало великий резонанс. Той в інтерв’ю минулого тижня, відповідаючи на запитання щодо належності Криму, заявив, що він «був російським спочатку», після чого був переданий Україні Хрущовим. Посол також поставив під сумнів суверенітет пострадянських країн. За його словами, колишні радянські країни «не мають ефективного статусу в міжнародному праві», оскільки «немає міжнародної угоди, яка матеріалізувала б їх статус суверенної країни» (така угода не потрібна, колишні союзні республіки у складі СРСР проголосили суверенітет і були визнані іншими державами й прийняті в ООН – ред.

Continue reading...