ISW: російські сили в районі Бахмута вразливі перед обмеженими українськими контратаками

138
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

72 окрема мотострілецька бригада, що двє в районі Бахмута, раніше вже двічі зазнавала поразок, а найманці «вагнера» виснажені, до того ж є очевидні зб.
72 окрема мотострілецька бригада, що двє в районі Бахмута, раніше вже двічі зазнавала поразок, а найманці «вагнера» виснажені, до того ж є очевидні збої в командуванні та управлінні.
9 травня українські війська провели успішні обмежені контратаки в районі Бахмута, відтіснивши 72-гу окрему мотострілецьку бригаду зс рф.
Сама 72 ОМБр є уособленням багатьох ендемічних проблем формування військ, з якими постійно стикаються російські військові.
7 серпня 2022 року ISW повідомив, що 72-гу окрему мотострілецьку бригаду формують в Оренбурзькій області у складі 3-го армійського корпусу, нового формування, яке було створено 2022 року і яке складається здебільшого з добровольчих батальйонів.
У вересні 2022 року Forbes повідомив, що 3-й армійський корпус розгорнуто в Харківській області, і що внаслідок контрнаступу українських військ у Харківській області в основному знищено складові частини корпусу, імовірно, включно з 72-ю окремою мотострілецькою бригадою.
Українські ЗМІ припустили, що вцілілі елементи 72-ї окремої мотострілецької бригади могли бути перекинуті в Миколаївську область після контрнаступу в Харківській області, де вони знову зазнали втрат під час південного контрнаступу України в жовтні 2022 року.

Continue reading...