В ISW пояснили, навіщо лукашенку знадобились «вагнерівці»

122
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко сподівається за допомогою переходу найманців із ПВК «вагнера» після спроби влаштувати переворот у рф посилити власну армію, а також врівноважити кампанію кремля через «Союзну державу» поглинути рб.

Таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни.

Експерти вважають, що лукашенко, ймовірно, прагне встановити жорсткий контроль над будь-якими силами «вагнерівців», які прямують до білорусі.

Так, білоруський диктатор наголосив, що ця ПВК не відкриватиме вербувальні пункти в білорусі, як це було зроблено в рф, при цьому білорусам і, ймовірно, іншим громадянам буде дозволено вступати до структур «вагнерівців» у білорусі.

Заяви лукашенка припускають, що «група вагнера» в першу чергу виступатиме партнером з навчання та консультування білоруських військових.

Також він заявив, що «вагнерівці» краще навчені, ніж білоруські військові, і що його солдати можуть отримати користь із великого бойового досвіду цих найманців.

лукашенко спростував твердження про те, що білоруська влада вже почала створювати польові табори для «вагнерівців», але заявив, що білорусь створить табори, якщо бойовики їх вимагатимуть.

Як зазначається у публікації, лукашенко може спробувати використати «вагнерівців» у білорусі, щоб зменшити накопичену структурну залежність своїх збройних сил від ЗС рф у виконанні вищих оперативних функцій.

Так, лукашенко може спробувати використати «вагнерівців», щоб допомогти відновити втрачені можливості ЗС рб, які значною мірою делегували Західному військовому округу рф.

Continue reading...