Гантер Байден визнав себе винним у податкових проступках і пішов на угоду з слідством

103
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вперше в історії проти сина президента США висунуто звинувачення.
Син президента США Джо Байдена Гантер Байден зголосився визнати себе винним за двома звинуваченнями у навмисній несплаті податку на прибуток і укласти угоду зі слідством, яка дозволить йому уникнути засудження за звинуваченнями, пов’язаними зі зброєю, повідомляє Reuters із посиланням на заяву Мін’юсту.
Федеральні звинувачення проти Гантера Байдена були висунуті в результаті розслідування  призначеного тодішнім президентом Дональдом Трампом Девіда Вайсса, прокурора США в рідному штаті президента-демократа Делавер.
Його адвокат Кристофер Кларк заявив, що його клієнту буде висунуте звинувачення відносно вогнепальної зброї, яке буде врегульоване досудовою угодою про скасування судового розгляду — альтернативою судового переслідування, яка іноді використовується для того, аби дозволити обвинувачуваним уникнути ув’язнення, або засудження у кримінальній справі.
Згідно з джерелами, в рамках угоди про визнання провини Міністерство юстиції погодилося рекомендувати Байдену вирок у вигляді умовного терміну.
Відповідно до судових документів, Гантер Байден отримав оподатковуваний дохід у розмірі понад 1,5 мільйона доларів у 2017 та 2018 роках, але не сплатив прибутковий податок, незважаючи на те, що заборгував понад 100 тисяч доларів.

Continue reading...