Повстання Пригожина завдасть суттєвої шкоди зусиллям РФ у війні проти України, — ISW

123
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Бунт Євгена Пригожина з «вагнерівцями» може завдати серйозної шкоди для РФ у її війні з Україною, вважають в ISW
Експерти зазначають, що після ситуації з заколотом «вагнерівців» Кремль зараз стикається з вкрай нестабільною рівновагою.
Угода, укладена між Пригожиним та самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком щодо деескалації, є короткостроковою, а не довгостроковою, а повстання ватажка найманців виявило серйозні недоліки Кремля та Міноборони РФ.
Аналітики ISW називають абсурдними припущення про те, що заколот Пригожина, реакція російської влади та посередництво Лукашенка були інсценовані Кремлем.
«Образ Путіна, який з’являється на національному телебаченні із закликом до припинення збройного повстання і попереджає про повторення революції 1917 року, а потім вимагає посередництва від іноземного лідера для вирішення повстання, матиме тривалий вплив», — йдеться в публікації.
В Інституті вивчення війни звертають увагу, що повстання виявило слабкість російських силових структур та продемонструвало нездатність Путіна своєчасно використовувати свої сили для відбиття внутрішньої загрози, а також ще більше підірвало його силову монополію.

Continue reading...