Протягом доби на Донбасі відбулось 39 бойових зіткнень – зведення Генштабу ЗСУ

143
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу противника»
Армія РФ зосередила свої засилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках Донецької області. Відбулось 39 бойових зіткнень, йдеться в вечірньому зведенні Генерального штабу.
За інформацією військових, протягом доби армія РФ завдала 32 авіаційних ударів, здійснила близько 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах, постраждали
«Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу противника», – кажуть у Генштабі ЗСУ.
24 лютого 2022 року Росія атакувала Україну на землі і в повітрі по всій довжині спільного кордону. Для вторгнення на Київщину із наміром захопити столицю була використана територія Білорусі. На півдні російська армія, зокрема, окупувала частину Запорізької та Херсонської областей, а на півночі – райони Сумщини та Чернігівщини.
Повномасштабне вторгнення президент РФ Володимир Путін називає «спеціальною операцією». Спочатку її метою визначали «демілітаризацію і денацифікацію», згодом – «захист Донбасу».

Continue reading...