Війна в Україні: оперативна інформація на ранок 09 липня

91
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Минулої доби: окупанти завдали ракетно-авіаційного удару; внаслідок обстрілу в Лимані 8 цивільних загинуло; на сході відбулось понад 30 бойових зіткнень; Сили о.
Минулої доби: окупанти завдали ракетно-авіаційного удару; внаслідок обстрілу в Лимані 8 цивільних загинуло; на сході відбулось понад 30 бойових зіткнень; Сили оборони знищили 10 розвідувальних БпЛА, продовжують наступ, завдають уражень ворогу.
Про це розповіли в Генштабі ЗСУ в своїй оперативній інформації станом на 06.00 09.07.2023 — розпочалася 501 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.Російський терор
Протягом минулої доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши зенітні керовані ракети із ЗРК С-300 та іранські БпЛА типу “Shahed”. В результаті бойової роботи ППО Сил оборони України знищено 5 цих ударних БпЛА.
Частина ударних БпЛА влучила в промислові об’єкти та об’єкти інфраструктури на Дніпропетровщині та Кіровоградщині.
Також ворог завдав 52 авіаційних удари, здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, внаслідок обстрілу російськими військовими Лиману, 8 цивільних людей загинули і 13 поранено.
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.Ситуація на фронті
Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.
По окремих напрямках:
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Вовківки Сумської області та Мілового та Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, зокрема це Карповичі, Грем’яч Чернігівської області; Миропілля, Зноб-Новгородське, Білопілля Сумської області та Гранів, Гатище, Вовчанськ, Варварівка, Цегельне на Харківщині.
На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Кислівки Харківської області та Новоєгорівки — Луганської. Намагався наступати в районах Берестового, Новоселівського та Стельмахівки Луганської області. Наші воїни стійко тримають оборону, відбили усі атаки ворога. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Кам’янка Харківської області.

Continue reading...