Допомога НАТО: яке озброєння союзники Альянсу направлять в Україну після саміту

150
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Союзники Альянсу озвучили, яку військову допомогу вони готові направити Києву після саміту у Вільнюсі
Під час саміту у Вільнюсі союзники НАТО озвучили рішення про постачання в Україну військової допомоги. Серед тих, хто готовий посилити позиції і продовжити постачати Києву боєприпаси та інше озброєння, — Німеччина, Велика Британія, Австралія, Франція, Данія і Норвегія.
У Вільнюсі триває дводенний саміт НАТО, під час якого союзники Альянсу озвучили свою готовність надати всебічну допомогу Україні. Серед країн, які направлять озброєння — Велика Британія, Німеччина, Данія, Австралія, Франція. Фокус зібрав, що відомо про нові пакети допомоги країн-членів НАТО.»Вільнюський» пакет від Німеччини
У перший день саміту НАТО у Вільнюсі 11 липня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ФРН підготувало новий пакет військової допомоги для України на суму близько 700 мільйонів євро. Він отримав назву «Вільнюський». Києву мають намір передати дві пускові установки ЗРК Patriot, 40 БМП Marder, 25 танків Leopard 1A5;
Також в Україну направлять п’ять ремонтно-евакуаційних бронемашин, 20 тисяч одиниць артилерійських боєприпасів і 5 тисяч одиниць димових снарядів калібру 155-мм, а також засоби розмінування.
Крім того, до нового пакету допомоги Німеччина включила комплекс засобів боротьби з БПЛА і комплекс засобів ближньої розвідки на базі німецького безпілотника LUNA.

Continue reading...