В ISW проаналізували, як зміниться військова логістика окупантів між Кримом та Херсонщиною

100
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували, як зміняться військові перевезення у окупантів після українських ударів по Чонгарському та Генічеському мостах.
В Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували, як зміняться військові перевезення у окупантів після українських ударів по Чонгарському та Генічеському мостах.
6 серпня 2023 року українські війська завдали ударів
по двох ключових автомобільних мостах на найважливіших російських сухопутних лініях зв’язку (СЛЗ), що з’єднують окупований Крим і окуповану Херсонську область, унаслідок чого російські війська були змушені переспрямувати автомобільний рух із коротших східних маршрутів на довші західні.
Глава окупаційної адміністрації Херсонської області владимир сальдо заявив, що українські війська випустили 12 ракет по автомобільному мосту через Генічеську протоку, що з’єднує Генічеський район з Арабатською косою, і що російські засоби ППО перехопили дев’ять із них.
Російські джерела поширили зображення, на яких видно, що міст зазнав значних пошкоджень, і стверджують, що українські удари частково обвалили частину мосту.
Також російські джерела поширили зображення, на яких видно, що українські війська завдали удару по автомобільному мосту Чонгар на трасі М-18 (Джанкой-Мелітополь), яка з’єднує окупований Крим з окупованою частиною Херсонської області, внаслідок чого обидва боки мосту зазнали незначних пошкоджень.
Окупаційний глава Криму сергій аксьонов заявив, що українські війська випустили по мосту дві ракети, одна з яких пройшла крізь російські ППО та пошкодила дорожнє полотно мосту.
Російські джерела стверджують, що для нанесення обох ударів українські війська використовували крилаті ракети Storm Shadow, хоча ISW поки що не вдалося отримати підтвердження перехоплення російськими військами крилатих ракет Storm Shadow.
аксьонов оголосив, що на Чонгарському мосту тривають ремонтні роботи і що російська влада переспрямує весь транспорт через КПП «Армянськ» і «Перекоп» трасами М-17 (Армянськ-Олешки) і Т2202 (Армянськ-Нова Каховка).
Так зване міністерство транспорту окупованого Криму повідомило, що рух через пункт пропуску «Джанкой» на трасі М-18 закрито, але рух Керченським мостом і поромною переправою через Керченську протоку здійснюється у звичайному режимі.
Федеральна служба безпеки (фсб) росії з 31 липня тимчасово зупинила в’їзд цивільних осіб на Арабатську косу, і російські офіційні особи не коментують стан руху по СЛЗ Генічеськ-Арабатська коса.

Continue reading...